"We kozen voor Complite vanwege de kracht van eenvoud"

Van alle onderzochte applicaties voldeed alleen Complite aan onze wensen.

AVG en het borgingsproduct VNG onder één dak

Gemeente Rucphen bestaat uit de ‘5 kerkdorpen’, Rucphen, Sprundel, Sint Willebrord, Schijf en Zegge. De gemeente heeft ca. 24.000 inwoners en kent een dynamische gemeenschap.

Tot begin 2023 regelde de gemeente Rucphen haar AVG, borgingsproduct VNG, Wpg-audits en overig risicomanagement allemaal in losse documenten. Hierdoor was er nauwelijks overzicht. De drempel om het verwerkingsregister te actualiseren was groot. En ieder was het een enorme uitdaging om zowel het borgingsproduct VNG als de Wpg-audit weer op orde te krijgen.

Gemeente Rucphen en gemeente Halderberge trekken gezamenlijk op

In de zoektocht naar een systeem dat aan de wensen van de gemeente Rucphen voldeed, werd gezamenlijk opgetrokken met de gemeente Halderberge. Verschillende systemen werden bekeken, maar geen van deze systemen kon de gemeenten bekoren.

Op dat moment kwam Complite om de hoek kijken. In een uitgebreide en zeer persoonlijke demo werden de aanwezigen meegenomen in al hun vragen. In goed overleg werd bekeken hoe Complite de gemeenten kon helpen. Daar waar nodig stond Complite ervoor open om de software zo aan te passen dat deze nog meer aansloot bij de behoeften van de gemeenten. Dit doet Complite nog steeds!

“Uiteindelijk heeft gemeente Rucphen voor Complite gekozen vanwege de kracht van eenvoud”. “Het vullen van en werken met de software heb je vrij snel door als je ermee aan de slag gaat”, aldus Petra van Overveld, privacy officer bij de gemeente Rucphen.